• page_banner

wartos

Ngagem topi mangrupikeun sikep

Dina landasan pacu Margaret Howell Spring / Summer 2020, urang ningali calana wavy bodas, kaos tugas lemon sareng kaos pirus, parka ringan, sareng jas boxy. Mungkin éta wanda, tapi kaos kaki dina calana henteu katingalina goréng teuing, ogé diantarana ngagem Flax beantopi anu nunjukkeun yén aya anu salah. Hal éta ogé leres di Gucci, dimana hiperrealisme mérek dagang Alessandro Michaele dikendalikeun ku bubuka tengah wengi kacang topi dina warna pasagi cerah sareng neon caang.

hat caps factory 01

Kacang topi, anu nempel pageuh dina sirah sapertos perban, sanés katingal anyar pikeun pamayang atanapi akademisi, tapi salaku aksésoris "méwah", éta parantos janten sorotan pikeun lalaki sareng awéwé, usum atanapi usum panas. Dimana sakali dipaké kalayan calana jeans anu dianggona atanapi baju kaos anu biasa, ayeuna dianggo ku kardigan buatan tangan atanapi baju desainer. Howell henteu ningali aya anu lepat; topi, sapertos sapatu, atur nada pikeun papakéan, saur anjeunna.

Milarian topi beanie parantos meroket salami sataun kapengker janten salah sahiji topi pang populerna, sareng éta henteu ngagaduhan masalah ukuran anu ngaganggu seueur jalmi. Topi beanie beureum sareng rajutan siluét sareng hoodies parantos janten pokok gaya jalan. Sakumaha ageung logo sareng tren mode anu serius masihan jalan pikeun ngaput sareng campuran anu henteu disiplin, baju henteu bosen deui tapi kanvas pikeun wanda sadayana, sareng topi beanie kalayan jas anu raoseun sapertos '80an Armani jas sareng baju haneut tibatan kaos sareng dasi.

hat caps factory 02

Henteu ngan ukur topi beanie, tapi gaya Girlel Sakola Chanel, anu ngahargaan pilem gelombang anyar, ogé ngagaduhan topi anu rata sareng corm anu diangkat. Pilem Wave Anyar nawiskeun sudut pandang anu unik sareng awét pikeun awéwé Perancis - anu asup ka jero sareng buuk pixie, eyeliner runcing, kembang beureum ageung dina cangkéng topi, atanapi nganggo belang Brittany sareng rok mini. Kritik modér yakin yén 2021 bakal janten taun asesoris, sareng landasan pacu di New York, London, Milan sareng Paris didominasi ku potongan fungsional anu tiasa lebet kana usum baju saatos musim. Éta ogé cara anu saé pikeun ngajaga papakéan anjeun tetep tanpa macét. Barina ogé, asesoris, sapertos "baju lemes," tiasa nyiptakeun campuran wanda sareng gaya.

hat caps factory 03

abad ka-19 sareng awal abad ka-20, topi dianggona ku sadaya kelas sosial, kalebet anu aya di tingkat panghandapna. Dugi ka Perang Dunya Kadua, dianggap henteu pantes pikeun anu purun teu nganggo topi. Nami topi ogé beunghar karakter sareng asosiasi sajarah. Topi bowler, atanapi topi Derby, bentukna sapertos pot terbalik sareng dingaranan earl Inggris abad ka-19 anu ngapopulerkeun gaya na. Fedora, dingaranan maén anu sami nami, nyaéta topi lemes kalayan luhur buleudan sareng gurat lebar anu tiasa dibalikkeun. Éta karesep hiji lalaki, henteu ngan ukur tiasa dianggo ngajaga tina hujan, tapi ogé tiasa dilipet teras dilebetkeun kana koper. lalaki di Casablanca” ka penyidik ​​swasta di The Big Saré, aranjeunna jalan-jalan di New York dibungkus jaket lombang sareng nganggo fedoras hideung kulawu.

hat caps factory 04

Panulis Peter Mayer kantos nganggap topi lalaki modis sareng elegan, sareng nyarios ngeunaan karakter hiji jalma. "Topi sering mangrupikeun mérek pikeun jalma sapertos irung tina penampilan jalma," nyeratna ngeunaan About Rasa.

Hurung " Wilujeng Enjing Inggris" taun ka tukang, host anu masihan kado Trump - topi Churchillian - salaku tamu. Pindah topi Trump Trump nyababkeun aduk sacara online, tétéla dina tingkat anu béda tina kontropérsi anjeunna dituduh nyababkeun buukna anu kusut.

Cigars, iteuk leumpang, dasi bow sareng baju renang sapotong mangrupikeun baju Churchill, sareng sajumlah topi anu unik masihan kartunis pésta liar di taun 1920an. Churchill sakedap kesel sareng nyerat dina karangan: "Salah sahiji fitur anu paling diperyogikeun pikeun alat-alat perwira publik mangrupikeun tanda anu aneh anu unggal urang diajar milari sareng mikawanoh. Léngsér tina dahi Disraeli, kerah Gladstone, janggot Lord Randolph Churchill, kacamata Chamberlain, pipa Baldwin - ieu 'katuangan' sadayana penting. Kuring henteu ' teu ngagaduhan simbol ieu, janten kartunis nyiptakeun legenda topi kuring pikeun nyumponan paménta. "

Legenda éta, jelasna, dimimitian nalika kampanye pamilihan umum 1910. Anjeunna di Southport leumpang sapanjang pantai sareng istrina. "Hat anu leutik pisan - kuring henteu terang ti mana asalna - parantos aya dina bagasi kuring. Éta ngagolér dina méja di aula, sareng kuring nempatkeunana tanpa mikir. Nalika kami balik ti jalan urang, fotografer sumping sareng anjeunna nyandak gambar. Ti saprak éta, kartunis sareng wartawan ésai parantos ngadebat topi kuring: piraku, persis; Kumaha ahéngna bentukna; Naha kuring tetep ngaganti topi; Sakumaha kuring ngahargaan aranjeunna, sareng sajabina. Éta seueur sampah, sareng éta sadayana dumasar kana gambar."

hat caps factory 05

Tapi biographer Churchill urang Peter Mendelssohn yakin carita Churchill henteu leres. Churchill, jadi ahli dina propaganda, moal gagal perhatoskeun bédana topi sareng jalma sanésna. Churchill ékspérimén sareng seueur gaya, ti topi luhur dugi ka topi bowler, anu paling terkenal mangrupikeun topi Humboldt, atanapi topi burger. Topi Humboldt mangrupikeun jinis topi anu dirasana wol sareng kerung sapertos ramo di luhurna, pinggel ngagulung sareng pita satin di tengahna. Kapendak ku Raja Edward VII dina basa Jérman kota Bad Homeburg dina 1880an sareng dibawa balik ka Inggris. Churchill ngagaduhan seueur topi ieu, ti hideung klasik dugi ka kulawu lampu anu langkung modis nganggo pita hideung, kalebet topi Humboldt anu dijual $ 11.775 dina lelang di 1991 sareng ngagaduhan emas embossment inisial Churchill urang dina jero.

John F. Kennedy, ku gaya anu seger, modéren sareng sirah kandel rambutna anu jarang ditutupan, kecuali dina kasus anu jarang, mangrupikeun topi hat aslier. Tapi aturan pikeun awéwé anu munggaran béda-béda, khusus di tempat umum. Dina pamilarian Google, "Jacqueline Kennedy's Hat" mangrupikeun pilihan anu mandiri, anu nuduhkeun Hat leutik buleud anu luhurna rata, awakna deet sareng henteu gisi, sabab katingalina kotak Pél. Éta ogé katelah Pillbox Hat, anu diturunkeun tina cap militér. Anu kajantenan dina 20 Januari 1961, sacara saksama dikoréksi, sabab Kennedy janten présidén Amérika munggaran anu lahir dina abad ka-20 anu masihan alamat perdana dina layar tivi warna.

hat caps factory 06

Tapi henteu sadayana angkat numutkeun rencana. Sapeuting, dalapan inci salju murag di Washington, DC, sareng dina cuaca anu tiis dinten énjingna, sadaya inohong sanésna nganggo jas mink kandel, kajabi Jacqueline. Penata pribadi na parantos nyusun jas wol saderhana kanggo anjeunna, sareng anjeunna aksésor deui kalayan topi bowler alit anu nyegerkeun. Sanés ngan ukur mangrupikeun waktos anu pasti dina karir politik Jackie sareng gaya pribadina, éta ogé janten salah sahiji penampilan anu paling kasohor dina sajarah perdana présidén. Ti saprak éta, kotak kotak ubar janten fénoména dina 1960.

Jacqueline ogé cenah henteu resep topi sabab anjeunna panginten sirahna ageung teuing. Halston, desainer topi éta, damel lembur pikeun ngalereskeun masalah. Sateuacan masihan ka Jacqueline, anjeunna nempatkeun kana sirahna nyalira, linggih antara kaca hareup sareng kaca spion , sareng muterkeun deui bulak-balik pikeun mastikeun yén éta katingali sampurna tina sagala sudut. Éta pisan angin anu Jacqueline ngahontal sareng buckled topi na, ninggalkeun dangkal deet anu teu saurang ogé di kamar sadar, tapi éta sumebar di sakumna dunya, ti masarakat luhur ka Midwest padesaan. "Saha waé anu nyalin tampilan na tinggaleun dina topi," ceuk Halston bari seuri.

Dina dinten pembunuhan JFK, Jacqueline ngagem bonét kalayan topp-topped kalayan baju raspberry-pink. Gugatan getih éta dikurung dina Arsip Nasional di Maryland sareng maréntahkeun tetep disumputkeun tina pandangan umum dugi ka sahenteuna 2103, sareng topi éta moal katingali deui.

Dina taun 1970an, ku munculna hairstylists, rambut janten langkung modis tibatan topi. Laun-laun, téhnik ngadamel-hat tradisional abad ka-19 sapertos ngaput topi jerami sareng ngukus topi sadayana nanging ngaleungit di bengkel tempat topi anu didamel khusus tiasa didamel. paménta pasar diposisikan topi salaku alat luang, sanés ngan ukur pikeun kasempetan anu khusus. Pasar topi hargana sakitar $ 15bn sataun, numutkeun ka Euromonitor, firma panilitian pasar - fraksi pasar tas global $ 52bn. Tapi sanajan di luar ibukota mode anu hirup, paménta pikeun topi beuki ningkat.

hat caps factory 07

"Éta janten bentuk ungkapan énggal, tato anyar dina sababaraha cara." Numutkeun ka desainer Priscilla Royer, "topi tiasa ngarobih siluét hiji jalma, bahkan sikep, ku cara anu paling saderhana." Royer resep kana modérnitas tina topi, nyobian ngarobih rasa ritual anu hat éta kantos raoskeun dina tatanan sosial. Masalahna sareng topi anu paling dirasa nyaéta aranjeunna henteu gampang dilalana, janten anjeunna damel bahan lemes anu ngalipet sapertos baju sareng slip kana kantong. Teras anjeunna ngagaduhan ide anu kandel. Kumaha upami topi tibatan payung? Ti saprak ngararancang siluét dugi ka milih matéri pikeun nyieunana, anjeunna resep pisan nganggo tiara. "Sosiologis, kakuatanana matak pikabungaheun."


Pos waktos: Jun-11-2021